sreda, 14. marec 2012

Kreativni teden z Liso Pavelka

V Mariboru so pretekli teden v okviru Europarkovega kreativnega tedna potekale različne delavnice. In kot novopečena odvisnica od polimerne gline sem se najbolj razveselila delavnic pod vodstvom Lise Pavelke. Odločitev katero delavnico bi rada obiskala, je bila kar težka, saj je bilo na voljo deset različnih delavnic, deset različnih tehnik oziroma deset različnih izdelkov.
Ampak odločitev je padla, udeležila sem se ponedelkove delavnice, kjer nas je Lisa (na)učila Sutton slice tehnike.
Postopek izdelave

Izdelovali smo s Pardo maso, ki je na osnovi čebeljega voska ter z Lisinimi teksturnimi ploščami. Oblačili smo malo kovinsko škatlico namenjeno shranjevanju bonbončkov. Izbrala sem si teksturno ploščo s packami, ker mi je zelo simpatična, igriva. Priznam, da izdelavi nisem posvečala bistvene pozornosti, kar se opazi tudi na izdelku. Ampak naj bo krivec barvna kombinacija, da mi ni všeč:))

Moje prvo srečanje s sutton slice tehniko:)

Lisa nam je na delavnici povedala in pokazala veliko več, kot sem pričakovala. Poleg izdelka, ki smo ga izdelali nam je pokazala tudi kako se dela s svetlečo folijo, s transferji (prenos sličice na polimerno glino), nahitro nam je pokazala tudi millefiori tehniko ter reduciranje klobasice,... Bilo je toliko informacij naenkrat, da niti ne vem če sem vse registrirala. Tu je pa tudi razlog, da izdelka sploh nisem dokončala, ampak rajši poslušala in opazovala Lisine demonstracije! 

Lisa pri izdelavi njene škatlice
Demonstracija dela s folijo
Lisina pozitivna energija in dobra volja je neverjetna. Nekaj za kar je bilo vredno prevoziti 200km, in to v dvakrat:)) In še naši "končni" izdelki:

"Končni" izdelki
Lisini škatlici 


Lisin letošnji projekt je v polimerno glino obleči 365 pokrovčkov balzamov za ustnice. Vsak dan na svojem blogu predstavi enega: http://lisapavelka.typepad.com/365daysoflipservice/


Balzami za ustnice z oblečenimi pokrovčki 

 In še nekaj Lisinih izdelkov:

Prstani v vrtljivo veternico
 
Obesek za oglico z vrtljivo veternico

Zapestnici
In še skupna slika:)

2 komentarja:

  1. Mi je kar žal, da se nisem odločila za obisk, vidim, da se je izplačalo.

    OdgovoriIzbriši
  2. Res je bila odlična izkušnja! Lisina energija je zakon!;)

    OdgovoriIzbriši