sobota, 18. januar 2014

°Sunflower!°

Moj fant pravi, da se vse stvari v življenju zgodijo pravi čas. Vse osebe, ki nam križajo pot in dogodki so tisto, kar potrebujemo točno tisti trenutek. Tudi vsi malo manj prijetni trenutki so zato, da nas nekaj naučijo in da postanemo močnejši in odločnejši.

Tako sem tudi jaz nekaj let nazaj spoznala osebo, ki mi je spremenila življenje. Čisto spontano in se mogoče niti ne zaveda. Kako se je to zgodilo?

Najboljša prijateljica me je klicala nekega dopoldneva z vprašanjem. "Bi šla za en teden kot animatorka čuvat otroke iz Črne gore?" in dodala "pa takoj rabim odgovor!" Verjetno vam ni treba razlagati, da je bil moj odgovor pritrdilen ;)

Čeprav sem imela pomisleke, kako se bomo sporazumevali, kaj bomo delali, kaj če ne bodo ubogali, kaj če jih ne bom znala animirati,...
Ampak je šlo! Sicer priznam, da je naporno, ker moraš biti otrokom na razpolago 24h na dan, pripravljati delavnice, organizirati kam, kdaj in kako,...in imaš na dan le kakšno uro prostega časa, ki smo ga ponavadi izkoristile za power sleep ;) In nato se nakoncu po končanem tednu vsedeš, popolnoma izmučen in izčrpan, ampak z eno takšno veliko srečo v srcu ter zadovoljstvom, ker veš da si tem otrokom polepšal dan, teden in mogoče celo življenje ter jim vdahnil novo upanje!

Več o projektu sem že pisala in si lahko pogledate tukaj: Podari nasmeh  :)
Še vedno delimo nasmehe  :)
Zavod krog :)

In kako je to spremenilo moje življenje? Ti otroci so mi pokazali, kaj je v življenju pomembno in kaj želim pravzaprav v življenju početi. Pokazali so mi, da je lahko tvoje delo užitek in da osrečiti nekoga drugega pomeni osrečiti sebe.

Tako sem se takrat odločila, da pustim faks - naredila sem dva letnika na fakulteti za družbene vede smer Sociologija-kadrovski menedžment, ampak me to ni popolnoma nič veselilo. Nisem oseba, ki bi si želela delati v pisarno pred računalnikom! Tako sem lansko leto naredila prekvalifikacijo za pomočnico vzgojiteljice v vrtcu ter se letos vpisala na faks Organizator socialne mreže. Želim se ukvarjati z otroci, kajti ti so naš največji potencial!

Torej Emina (direktorica zavoda Kroga, ki organizira letovanje otrok iz držav bivše Jugoslavije), hvala, da sem bila lahko del te izkušnje in hvala za vse kar si me naučila! Ne spreminjaš in polepšaš življenja le otrokom v tem projektu, ampak vsem udeležencem!

In zakaj vam to govorim? Zato, ker si je Emina že dooolgooo časa nazaj zaželela uhančke v obliki sončnic. Priznam, da mi kar ni in ni šlo od rok izdelava le teh. Sem poskusila kar nekajkrat in nikoli nisem bila zadovoljna z rezultatom.
In tukaj pridemo zopet do prve misli tega beseda: "Vsaka stvar pride ob pravem trenutku!"
S časom se je tudi moje znanje izdelovanja nakita razširilo in tako sem končno zadovoljna z izdelkom. Tale kompletek je bil namenjen Emini kot darilo za njen rojstni dan! Vse najboljše!

Sončnice za sončka! 

Bodite s sončkom obsijani!

Jasmina

3 komentarji:

  1. Draga Jasmina, hvala tebi in Saneli, da sta vstopili v moje življenje, mi pokazali tudi druga razmišljanja in videnja in da sta delili z menoj izkušnjo dela z otroci in njihove usode, mi pomagali, stali ob strani in da smo skupaj premagovale izzive.
    Sončnice so zakon. So takšne, ki sem si jih želela :)

    OdgovoriIzbriši