petek, 20. april 2012

Recikliranje

Mislim, da smo vse ustvarjalke s fimo maso na začetku ustvarjanja bile navdušene nad rožicam. No, vsaj pri meni je bilo tako. 
Kot sem že v prejšni objavi omenila, me je najbolj fasciniralo in zanimalo, kako lahko naredijo tako majhne rožice? Ker mi frbec ni dal miru, sem začela brskati po googlu, youtubu, raznih forumih, blogih,.. In kmalu so nastale prve "rožice". Jap, rožice so namenoma v narekovajih! Nastalo je nekaj, kar naj bi bile rožice:) Teorijo izdelave sem obvladala, v praksi mi pa ni šlo tako dobro. Rožice imajo v naravi lepo zaoblene cvetne liste, živahnih barv, prašniki so majhni ter nevtralni,... No, moje rožice so bile vse drugo, kot to:) Štirikotni listi, vsak izmed njih različne oblike, barv nikoli nisem izbrala pravih,...zato sem po nekaj neuspešnih poiskusih, rožice dala nastran.

Prejšnji vikend pa sem se odločila, da obščem delavnico Klavdije Kurent in se končno naučim pravilno oblikovati rožico. Na delavnici smo naredile klobaso z rdeče-oranžno rožico s frfotajočimi cvetnimi listi. Okoli rožice je transparenta barva, ki med peko postane mlečne barve-naj se NE bi videla, vendar SE skoraj vedno! Klavdija nas je tudi naučila, kako se torej znebimo tega mlečnega krogeca. 

Rezultat delavnice

Po delavnici sem gledala svoje stare rožice in ugotovila, da RES niso za nikamor! Ker pa sem v njihovo izdelavno kljub vsemu vložila veliko truda in časa, mi je bilo škoda kar zmečkati vse. Tako, sem se odločila, da zadevo recikliram in iz njih naredim nekaj novega. Izdelala sem stroppel cane avtorice Alice Stroppel.

Stare rožice in klobase

Stroppel cane izdelana iz starih klobas

Izdelava je zelo enostavna: koščke starih klobas oziroma ostankov fimo mase nalagaš enega zraven drugega, nato pa čez vse položiš plast črne razvaljane mase in postopek ponavljaš dokler želiš. Barve lahko izbiraš po želji ali pa uporabiš vse, ki imaš na voljo-kot naprimer jaz-in dobiš pisano klobaso.

Zadnje čase sem povsem navdušena nad zapestnicami, zato je tudi iz tega nastal nov dodatek za moje zapestje! V kompletu sem naredila tudi obesek, ki je na sredini votel.

Zapestnica

Votel obesek

Imejte se radi!

Jasmina

7 komentarjev:

  1. o waw kok dobro reciklirane rožice... Fantastičen izdelek je prišel ven... Lep vikend ti želim...pappa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Marina! Stroppel cane je res odlična ideja za porabit stare klobase.

      Izbriši
  2. Kok so lepe, jaz sem včeraj prvič delala s Fimo maso in povem ti nastal je živ obup. Zelo mi je všeč sama masa, lepo je delati z njo, ampak rezultat - hudo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Karmen! Tudi moji prvi izdelki niso za pokazat, tako da nikar ne obupaj. Poglej malo po forumih, blogih, you tube,...različne tehnike izdelave ter trike kako lažje delat s fimo maso in verjemi, da bo šlo. Če rabiš kakno pomoč pa kar vprašaj-če bomle znala ti bom pomagala:)

      Izbriši
    2. Hvala ti, pravkar po internetu iščem čim bolj preproste stvari.

      Izbriši
  3. A vidiš da čez čas vse prav pride - zdaj pa znaš "ta prave" rožice delat, pa enostavno enkratno si porabila ostanke prejšnjih.
    Všeč, oboje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Včasih se res splača šparat tudi "neuporabne" stvari:) Hvala an-ja!

      Izbriši