ponedeljek, 9. april 2012

Jajčka presenečenja


Že nekaj časa nazaj sem na netu našla idejo o muffin jajčkih. Zato smo se letos doma odločili, da bomo za velikonočne praznike namesto barvali, pekli jajca.

Način priprave je povsem enostaven. Potrebujete nekaj jajc ter maso za muffine. Sama sem izbrala lažjo pot in uporabila gotovo zmes za čokoladne muffine:)


Lahko uporabite tako navadna kot tudi bela jajca. Osebno so mi bolj všeč bela, ker so tako nedolžna in je večji kontrast s čokoladnim biskvitom. So me pa jezile roza štempljke na jajcih, katere nisem mogla z ničemer odstranit. (Ima kdo kakšno idejo s čim gredo dol?)

Jajca je potrebno izprazniti skozi eno odprtino, torej jih ne smemo spihati. Najlažje je narediti na vrhu malo večjo luknjo ter z palčko jajce zmešati ter izliti vsebino ven. Lupine pustite nekaj časa da se odtečejo ter posušijo. Nato jih napolnite z maso za muffine. Jajčne lupine napolnite do polovice, saj masa nato naraste. 

Napolnjena jajčka z maso za muffine

Stojalo za peko

Za peko lahko izdelate stojala s alu folijo. Pri obliki si lahko pomagate s kartonasto škatlo v kateri kupite jajca. Muffin jajčka pecite nekoliko dlje kot ponavadi muffine. Za lažjo kontrolo dodajte na pekač k jajčkam tudi nekaj navadnih muffinov, saj boste tako imeli lažji nadzor kdaj so pečeni.

Pečena jačka

Masa pri pečenju naraste, tako da jajčka izgledajo nekako takole. Pazite, da jih ne napolnite preveč, ker boste imeli veliko dela s čiščenjem pečice:) Maso, katera je pogledala ven iz jajčka lahko porežete ter lupino očistite preostale mase.
Končni rezultati naše peke pa izgleda takole:

Jajčka pomočena v čokolado
Muffin jajček
Letos se je prvič zgodilo, da se doma nismo pregovarjalo kdo bo pojedel pirhe:)

Imejte se radi!

Jasmina

Ni komentarjev:

Objavite komentar