nedelja, 04. november 2012

Kako je narejeno...

Prstani so dokaj delikatna stvar, še posebej glede pritrditve kovinske osnove na kos fimo mase. Pri tem kosu nakita je potrebno upoštevati, da z rokami vedno nekaj počnemo, zato so nenehno izpostavljeni možnostim udarcev, odrgnin ter ostalih poškodb. Ker pa pri poškodbah bepanten ter hanzaplast ne pomagata, ga je potrebno kakovostno izdelati!


Kar nekaj punc me je že prosilo, če jim lahko pokažem postopek zadelanja kovinske osnove s fimo maso na zadnjo stran prstana. In tako je nastala mini foto zgodba: 

Najprej izdelamo prednjo stran prstana. Izrežemo poljubno obliko ter spečemo. Sama prstane pečem na steklenem kozarcu, da dobijo rahlo okrivljeno obliko in se s tem lepo prilagajajo prstu.
Pečen kos po robovih malo pobrusim nato pa s sekundnim lepilom prilepim na kovinsko osnovo. 


Nato razvaljam izbrano barvo fimo mase na zelo tanko (na pašta mašini na debelini 7). Položim plahtico na zadnji del prstana, obrežem ter zadelam vse luknje.

Na zadnji strani vedno uporabim tudi teksturo, da zakrijem prstne odtise :) ter naredim površino enotno. Prstane ponovno pečem ter nato pobrusim robove in polakiram.


S tem načinom izdelave so prstani veliko bolj odporni na vse morebitne udarce, obenem pa je tudi zadnaj stran izdelka privlačna za oko.

Imejte se čuuudooviito :)

Jasmina


(vir: Klavdija Kurent)

2 komentarja:

  1. Točno tako delam to tudi sama :))... tako ziher ne odpade in pa še lepo izgleda :)

    OdgovoriIzbriši
  2. ja tudi jaz delam po popolnoma enakem postopku!

    OdgovoriIzbriši