sreda, 23. maj 2012

Anarh 2012

Federacija za anarhistično organiziranje (FAO) pripravlja 25. in 26.  maja v mariborski Pekarni dneve avtonomne politike in kulture.

 Prireditev, ki bo na eni strani sejem različnih oblik neodvisne produkcije, na drugi pa festival, ki bo vključeval delavnice, pogovore in dobro staro zabavo, se bo dogajala predvsem v in okoli dvorane Gustaf, vendar pa bo v njeno izvedbo in organizacijo vključen celoten neodvisni center avtonomne produkcije. Obisk prireditve je seveda brezplačen, Anarh, kot se dnevi imenujejo, pa so namenjeni prav vsem - starim in mladim, domačinom in tujcem, kar odraža tudi program.


In kaj želimo z Anarhom sploh doseči? V kratkem, široke in korenite družbene spremembe. Ljudem želimo predstaviti temeljno resnico, da današnja kriza v državi in svetu ni posledica umazanih igric nekaterih pokvarjenih posameznikov, marveč je direktna logična posledica samega kapitalizma, še toliko bolj izrazita v njegovi neoliberalni izvedenki (besedilo prevzeto iz ANARH 2012). 

Več o programu si lahko preberete na spletni strani FAO.

Dogajanje na prvem Anarhu v Trbovljah

Anarh promovira tudi takoimenovano "naredi-sam" miselnost in prakso. Zato sem v ta namen sem tudi sama pripravila nekaj novega in sicer zbirko uhančkov z motivom anarhistične zvezde. So mi tako simpatični, da že krasijo tudi moje ušeske:)


Uhančki


Anarh je prostor, ki je namenjen tudi vam: zato vas vabimo, da se nam s svojimi predlogi, idejami in materiali pridružite! Vse potrebne informacije dobite na kontaktu: info [at] a-federacija.org


Se vidimo v Mariboru!

Jasmina

Ni komentarjev:

Objavite komentar