četrtek, 01. junij 2017

°Monoi olja!°

Monoi olje je macerat Tahitijske gardenije in kokosovega olja iz Tahitija, nežno odišavljen s svežimi cvetovi izbranih rastlin (tiare, vanilija, kokos, sandalovina, ylang ylang).

MONOI – sveto olje Polinezijcev je že tisočletja del njihove tradicije in je zato mnogo več kot le proizvod za osebno nego. Je dragocen koncentrat čutnosti, naravnosti in avtentičnosti, pridobljen z namakanjem svežih cvetov tahitijske gardenije – TIARE v kokosovem olju. MONOI olje se pri temperaturi nižji od 24°C strdi, ko pa ga segrejete s curkom vroče vode, postane tekoče.


Vlaži kožo, stimulira telo
Polinezijci olje Monoi uporabljajo za hranjenje, vlaženje in zaščito kože. Je sestavni del njihovega vsakdana od rojstva dalje. To dragoceno olje, hitro prodre skozi povrhnjico kože, jo vlaži ter jo s svojim nežnim vonjem prekrije kot čutni pajčolan. S svojimi obnovitvenimi lastnostmi pa ji povrne svilen otip in lesk.

Obnova las, intenzivno hranilo
Lasje Tahitijcev so neprestano izpostavljeni poškodbam sonca, vetra in morske soli. Za njihovo zaščito in obnovo, uporabljajo svoj tradicionalni proizvod za nego Monoi. Njegova oplemenitvena energija z obnovitvenimi lastnostmi naredi lase gladke, nežne in svetleče. Njegov vonj pa vas prenese v čaroben svet tahitijskih lagun in koralnih plaž.

Pomiri kožo, zviša čutne sposobnosti
Kultno negovalno sredstvo iz pacifiških lagun MONOI de TAHITI ima zelo močne vlažilne in obnovitvene lastnosti. Po sončenju pomiri razdraženo in žejno kožo. Ta sladkobno dišeč nektar prekrije telo z graciozno in svetlečo tančico ter obnovi čutne sposobnosti kože.

Sprosti telo, obnovi njegovo čustveno ravnovesje
Monoi de Tahiti je naraven proizvod, ki povzroči sprostitev telesa in duha s prebujanjem novih občutkov. Kot neizčrpen vir dobrega počutja, so ga za masažo uporabljali prvotni prebivalci Tahitija »Maohi« že tisočletja. Najbolj poznana ritualna masaža se imenuje »Taurumi« in predstavlja trenutke ugodja, ko obnovimo kroženje energije po energetskih meridianih ter odstranimo morebitne pregrade med telesom in duhom, za neverjetne občutke ugodja pa poskrbijo vonjave (aromaterapija).
 


Navodila za uporabo

Za sončenje in po sončenju: Olje nanesite na vse dele telesa. Pospešil bo tvorjenje melanina in s tem temnenje vaše kože. Zaščitil jo bo pred izsušitvijo in iritacijo zaradi morske soli. Na enak način lahko pred poškodbami zaradi sonca in morske soli zaščitite tudi lase. Po sončenju pa bo vašo kožo pomiril in jo nahranil.
Za masažo: Vlijte malo olja na dlani in ga z rahlim drgnenjem pogrejte. Nato pričnete z želeno masažo.
Za telo: nalijte majhno količino olja na dlan in ga podrgnite med obema dlanema. Olje nanesite takoj po tuširanju ali kopanju še na vlažno kožo, predno se otrete z brisačo. Nežno vmasirajte ali vtrite, da bo koža postala mehka in gladka.
Za obraz: kapljico olja nanesite na konice prstov ter ga z blagim kroženjem vtrete v kožo na predel obraza.
Na suhih laseh: Par kapljic olja nanesite na konice las za intenzivno obnovo in nahranitev. Ne utirajte ampak samo naoljite.
Na mokrih laseh: Nanesite par kapljic olja na konice prstov ter ga razmažite po dlaneh. Z dlanmi zmasirajte lasišče in preostanek razporedite vzdolž las. Pustite delovati 15 minut in nato umijte lase z blagim šamponom. Za popolno obnovo postopek ponovite 1x tedensko.Besedilo:  http://www.zakladnica-narave.si/olja/monoi-olje

Čudežen pozdrav, Jasmina

1 komentar: