ponedeljek, 09. maj 2016

°Ustvarjalka tedna: MadeByKaky!°


Pod imenom MadeByKaky se skriva delo Karin Boh, mamice ustvarjalke, ki ji ustvarjanje pomeni umik v svoj svet domišljije. Čeprav gre za mamico, ki počasi končuje študij slovenistike in španščine pravi, da si v resnici ne želi nikoli odrasti do te mere, da bi pozabila na svoj pravljični svet, ki ga plete domišljija.

Pri MadeByKaky bo vsak našel nekaj zase. Karin pravi, da je njena prva strast vedno bila in bo papir. Papirčkanje na vse mogoče načine jo pomirja in prebudi nove ideje. Sicer se ukvarja tudi s kaligrafijo in poskuša najti najrazličnejše načine kako besede zapisati tako, da bodo vizualno privlačne. Njena dela so vedno oblečena v barve, ki naš svet delajo mavričen.

Ideje pa je iz papirja začela prenašati na porcelan in stranke so se v prvi vrsti navdušile nad njenimi ročno poslikanimi skodelicami, zato se njeno življenje trenutno vrti okoli šalčk. Trudi se, da bi na šalčkah vedno pristala besedila v slovenščini, zato boste v njenih zbirkah našli le malo izdelkov z napisi v tujih jezikih. Skodelice MadeByKaky so zrasle že v pravo malo pisano druščino, zato se jim počasi pridružujejo tudi ročno poslikani krožniki, skodelice za kosmiče in podobne porcelanaste stvarce.

Največje veselje in izziv ji predstavljajo naročniki z novimi, izvirnimi idejami. Taki ljudje ji pomagajo, da svoje delo nadgrajuje in včasih preseneti celo samo sebe.

Njeno ustvarjanje si lahko pogledate na fb strani Made By Kaky.

Čudežen pozdravček, Jasmina

Ni komentarjev:

Objavite komentar